MSZP: igazságosabb adórendszert!

A kétkulcsos adórendszer visszaállítását, a munkajárulékok csökkentését, adójóváírást valamint a tőkejövedelmek a munkajövedelmekkel szemben történő nagyobb mértékű adóztatását javasolja az MSZP a foglalkoztatás és a gazdaság élénkítésére. A szocialista párt úgy véli a munkahelyteremtés és a gazdaságélénkítés volna a kormány legfontosabb feladata.

Leálltak a fejlesztések és a beruházások Heves megyében, nem születtek újabb munkahelyek, veszélybe került a Markhot Ferenc Kórház fejlesztése, és az egri vár felújítása, késik az úthálózat rendbetétele- állítja dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő. A bizonytalanság az élet több területén érzékelhető, az alapvetően elrontott gazdaságpolitika áldozatává válik az oktatás, a nyugdíj és az egészségügy rendszere is- vélekedik a politikus.
Kovács László, országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke szerint a kormány a nemzetközi pénzügyi-gazdasági helyzetet okolja amiért Magyarország válsághelyzetbe jutott, ezért valójában a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája a felelős.
Bebizonyosodott, hogy az egykulcsos adórendszer megbukott.
Az MSZP szerint a munkahelyteremtés és a gazdaságélénkítés volna a kormány legfontosabb feladata.