Roma – nem roma

Egy hetet töltenek Egerben a „Nyári Egyetem Roma és Nem Roma Fiatalok Számára” program résztvevői. A Tom Lantos Intézet és az Eszterházy Károly Főiskola közös szervezésű táborának célja, az előítéletek csökkentése, valamint a fiatalok társadalmi szerepvállalásának és tudatosságának előmozdítása.

Tizennégy fiatal vesz részt az első alkalommal megszervezett Nyári Egyetem programsorozatban, Egerben. A roma és nem roma fiatalok számára meghirdetett tábor résztvevőinek Habis László, polgármester tartott előadást városunk önkormányzati felépítéséről, a Városháza Dísztermében.
Habis László hozzátette: a Nyári Egyetemen szerzett tapasztalatok fontos szerepet játszanak a fiatalok közéleti aktivitásában és társadalmi szerepvállalásban.
Az egy hetes tábor során a fiatalok részt vettek egy jelképes közgyűlésen, ahol az egri Ifjúsági Koncepciót tárgyalták. Korábban pedig ellátogattak egy romák által lakott városrészre, majd az ott látottakat bocsájtották vitára. A Nyári Egyetem résztvevői augusztus 26-ig maradnak városunkban.