Szolgálunk és védünk

160 fős létszámemelés valósul meg egy fél éven belül a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon. Ennek részeként, augusztus elsején ötvenhét próbaidős rendőrőrmestert neveztek ki megyénkben. A rendészeti szakközépiskolából érkezett fiatalok a megye rendőrkapitányságain kezdik meg szolgálatukat próbaidős rendőrőrmesterként, járőri beosztásban.

57 őrmester tett rendőresküt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Dísztermében augusztus elsején. Kovács Miklós a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója elmondta: megyénkben évek óta létszámhiány van a rendészeti állományban. A 2008-as határőri integráció során történő létszámemelésből ugyanis a belső megyék – akik nem rendelkeznek határszakasszal – nem részesültek. Ezért ebben az évben az Országos Rendőr-főkapitányság 160 fős létszámemelést valósít meg Heves megyében, melynek részeként augusztus elsejével 57-en kezdték meg próbaidős szolgálatukat.
A kinevezettek közül 23-an az egri, 12-en a gyöngyösi, 8-an a hatvani és a hevesi, valamint 6-an a füzesabonyi rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot, augusztus elsejétől.
A próbaidős kinevezés december 31-ig szól. Ez idő alatt a fiatalok tapasztalt rendőrök mellett teljesítenek járőrszolgálatot. Amennyiben a próbaidőt és az előírt képzéseket sikeresen elvégzik az 5 hónap alatt, úgy január elsejével végleges állományba lehet helyezni őket.