Úttörő szerepben a megyei önkormányzat

Az országban elsőként írt alá számlavezetési szerződést a Heves Megyei Önkormányzat a Magyar Államkincstárral. Reméljük ezzel sikerül egy olyan versenyképes szolgáltatásrendszert kiépíteni, amely más önkormányzatok számára követendő példát jelenthet – mondta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Egyszer minden járatlan útra rá kell lépni valakinek – kezdte köszöntőjét Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke, a Magyar Államkincstárral történő számlavezetési szerződéskötésen. Ezzel a lépéssel a Heves Megyei Önkormányzat úttörő szerepet vállalt az önkormányzatiság közel 21 éves történelmében. A jogszabályok már egy éve lehetőséget biztosítanak arra, hogy a magyar önkormányzatok az államkincstáron keresztül folytassák pénzügyi tevékenységüket.
Az eddigi banki számlavezetési rendszer komoly költségekkel is járt az önkormányzatnak. Az államkincstárnak viszont nincsenek plusz szolgáltatásai, így plusz költségei sem. A Heves Megyei Önkormányzat 17 önálló gazdasági szervével együtt írta alá a szerződést, amely – az alszámlákkal együtt – 60 új számla vezetését jelenti a Magyar Államkincstárnak, a már meglévő közel 100 mellé.