Vasárnap estig a bikavéré a főszerep

Bár hivatalosan még nem nyílt meg, csütörtök este már elkezdődött a bikavérünnep. Nemcsak a helyszín, az Érsekkert új; újdonság az is, hogy több színpadon lépnek fel együttesek, és hogy a bikavér mellett száraz fehér borokat is lehet kóstolni a fesztiválon, például Egri Csillagot. Az egri zászlós bor ünnepe vasárnap estig tart.

Tizennyolc étterem és 36 borászat kínálja étel-bor párosítását az Érsekkertben a bikavérünnep alatt. A szervezők azt mondják: az idei borgasztronómiai rendezvénynek más a küldetése, a helyszíne és az arculata is megújult.
Első este a Bikavér színpadon, a szökőkút mellett fellépett az Ethnofil és a Gajdos, pénteken a Miskolci Dixieland Band játszik, szombaton a Budapest Báré a nagyszínpad. Zenekarok mutatkoznak be minden este a Zenepavilonnál is. Szombat délután traktorszépség- és gyorsulási versenyt rendeznek, a Dobó térről induló parádéról azt mondják: a régi szüreti felvonulások motorizált változata lesz. Vasárnap hirdetik ki az Egri Csillag legendaíró-pályázat eredményét, a bikavérünnepet a Kerekes Band fellépése zárja.

Részletes program