Teljesen átalakul a helyi vonalhálózat és a menetrend – várják az egriek véleményét

Teljes mértékben átalakul Eger autóbusz-vonalhálózata és a menetrend. A helyi buszközlekedés húszezer embert érint a városban, ezért fontos, hogy a legnagyobb körben kérjék ki az egriek véleményét – mondta Rázsi Botond alpolgármester. A terv megtalálható a város és az Agria Volán honlapján, a linket az egyik legnagyobb közösségi portálon is megosztják, de hagyományos konzultáció is lesz: a képviselők is ismertetik az elképzeléseket fogadóóráikon, július 25-én pedig lakossági fórumot tartanak a városházán a megújuló buszközlekedésről.

Az előző félévben felmérték az utazók igényeit, a vonalhálózat leterheltségét, majd a Széchenyi István Egyetem szakemberei kidolgozták, hogy hogyan kellene az egri buszközlekedést átalakítani. Két javaslatot fogalmaztak meg, az egyik csak kisebb kisebb változtatásokat tartalmaz, ezt elvetették, mivel az egri hálózatot ötven évvel ezelőtt alakították ki, így szükségét látta a város és az Agria Volán a teljes megújításnak. Most erről a változatról szeretnének az egriekkel konzultálni.
A menetrend kiszámítható és korszerű lesz- mondja Pintér Lajos, az Agria Volán Zrt. személyszállítási üzletágának vezetője. Az utasoknak is vonzó menetrendet és vonalhálózatot szeretnének.

Külön nappali és éjszakai menetrend lesz, értelemszerűen késő este kevesebb járattal. Amit itt megspórol az Agria Volán, azt visszaadja az utasoknak, csúcsidőben sűrűbben közlekedő buszokra számíthatunk.
A terv megnézhető a város és az Agria Volán honlapján, az egyik legnagyobb közösségi portálon is megosztják a linket, e-mailben várják a véleményeket. Emellett hagyományos módon is egyeztetnek, a képviselők ismertetik a fogadóóráikon a tervet, július 25-én pedig a városházán tartanak lakossági fórumot.
A konzultációk végeztével augusztusban – szeptemberben kidolgozzák a végleges változatot, ezt ismét egyeztetik az egriekkel. Az új menetrend decembertől lép életbe.

A véleményeket az egribuszok@ph.eger.hu címre várják.

A terv elolvasható itt.