Az Andrássyban volt a legtöbb diák véradó

Lezárult az Egri diákvér program 2010-2011-es rendezvénysorozata. A városi középiskolák versenyében a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, a Wigner Jenő Informatikai Középiskola és Kollégium és az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola nyújtottak kimagasló teljesítményt.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Eger Területi Vérellátója 2004 óta tájékoztató előadásokkal népszerűsíti a véradást és a városi középiskolákban 18 éven felüli diákoknak lehetőséget is nyújtottak a véradásra. A program célja az volt, hogy minél több nagykorú diákot vonjanak be ebbe a segítő tevékenységbe.
Az idei tanév programjának záró rendezvényén a legaktívabb iskolák jutalmat vehettek át a szervezőktől. Idén két új díjat ítéltek oda, így a mozgalomban nyújtott kimagasló teljesítményért a Szilágyi kapta meg az oklevelet, a legtöbb véradó kitüntetés pedig az Andrássynak járt.
A 2010-2011-es tanévben a véradásban legjobban fejlődő iskola címet a Wigner szakközépiskolás diákok nyerték el. Az Egri diákvér program indulása óta a népszerűsítő előadásoknak és rendezvényeknek köszönhetően 880-ról 1200 főre nőtt a középiskolás véradók száma.