Aquatlon-triatlon

Az egri sporthétvége legnagyobb rendezvénye az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub által szervezett triatlon Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság volt. E mellett aquatlon versenyt is szerveztek az általános és középiskolásoknak. A két eseményre közel 150 nevezés érkezett.

Az egyetemi és főiskolai országos bajnokság felvezetéseként aquatlon versenyt hirdettek általános és középiskolásoknak. Az aquatlon a két alapsportágat, az úszást és a futást takarja. A helyszínt a strandon jelölték ki a szervezők. A résztvevők többsége Egerből érkezett, nagyon sokan indultak az Eger Városi Úszó Klub tagjai közül, de népes mezőny jött Csepelről, Mezőkövesdről és Abonyból is.
Délután következtek a felnőttek. Őket is korcsorportonként és versenyenként értékelték, hiszen triatlon egyéni és váltó bajnokság, Amatőr Kupa futam, TRIATLON Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is volt ez a verseny. A rendező Agria Kerékpáros és Triatlon Klub erős váltót állított ki. Az EVUK úszója Péczeli Tamás, az Agria KTK kerékpárosa Fejes Gábor és az ETC tájfutója, Szabó András alkotta triót senki sem tudta legyőzni.
A felnőtt férfi futamot Pocsai Balázs, míg a nőkét Szakály Zsuzsanna nyerte.