Alternatív érdekegyeztetés

A Fidesz szőnyegbombázást hajt végre, ennek újabb eleme a korengedményes nyugdíjakról szóló alkotmánymódosítás – jelentette ki Mesterházy Attila Egerben. Az MSZP elnöke szerint ami most a rendőrökkel, katonákkal, tűzoltókkal, rokkantakkal történik, az támadás a jogállamba vetett hit ellen. Az MSZP e kérdés mellett a Munka Törvénykönyve és az önkormányzatok működését érintő törvénymódosításokról is alternatív érdekegyeztetést kezd.

Az alkotmánymódosítás 600 ezer embert érint, a Fidesz hazudott a választópolgároknak, más politikát folytat, mint ígérte – mondta Mesterházy Attila, aki úgy fogalmazott: ellenzéki edzőtáborba érkezett Egerbe. Az MSZP valamennyi választókerületből összehív két-három aktivistát, akiknek képzéseket tartanak az ellenzéki politizálás mikéntjéről. Az MSZP elnöke azt mondta, a cél, hogy több ezres „gyorsreagálású hadtest” álljon rendelkezésre a következő kampányidőszakban.
A jelenlegi helyzeten segítendő, a szocialista párt alternatív érdekegyeztetésbe kezd.
A megyei önkormányzat működése kapcsán dr. Sós Tamás kijelentette, a Fidesz a vélt politikai haszonszerzés reményében nem riad vissza a felelőtlen döntésektől, ilyen az adósságrendezési eljárás megindítása is. Az MSZP megyei elnöke szerint ki lehetne fizetni a szóban forgó összeget, e helyett a Fidesz kockáztatja a kórházban és a várban tervezett beruházásokat.