JSV-győzelem

Nyolcadik diákolimpiai bajnoki címét szerezte a Hunyadi Mátyás Általános Iskola játékos sportverseny csapata. Az egri döntőn több rekordot is felállítottak az egri gyerekek: a megszerezhető 80 pontból 79-et gyűjtöttek és zsinórban hetedszer lett bajnok az iskola csapata.

Ebben a tanévben összesen 275 csapat nevezett a játékos sportverseny diákolimpiai versenysorozatra. Az egri döntőben a szervező, Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapatán kívül a hét régió győztese, Kiskunhalas, Agárd, Hajdúböszörmény, Hatvan, Budaörs, Marcali és Szombathely képviseltette magát. A hétszeres bajnok Hunyadi legnagyobb riválisának a Hajdúböszörményt tartották, akik az első három feladat után csak egy ponttal voltak lemaradva az egriek mögött. A negyedik feladatot, a páros adogatást elrontották a hajdúságiak, utolsók lettek, ezzel le is mondhattak győzelmi esélyeikről. Az egriek viszont egy feladat kivételével mindent megnyertek, így már a nyolcadik verseny után eldőlt az elsőség kérdése. Zsinórban hetedszer, összesítésben nyolcadszor lett JSV-bajnok a Hunyadi, ráadásul az 1989 óta megrendezett döntők egyikében sem szerezett még annyi pontot, 79-et egy csapat, mint most az egriek.
A másik Heves megyei együttes, a hatvani Kodály Zoltán Tagiskola végig harcban volt a bronzéremért, de két ponttal leszorultak a dobogóról. Az ezüstérmes Hajdúböszörmény és a bronzérmes Agárd között csak egy pont döntött. A játékos sportverseny diákolimpiai döntőt március 29-én, kedden 20:50-től láthatják a TV Eger műsorán.

2010/11-es Játékos Sportverseny országos döntő
Eger, dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 2011. március 20.

Végeredmény:
1. Hunyadi Mátyás Általános Iskola – Eger (testnevelők: Bíró Csaba / Herpai Imre) 79 pont
2. Középkerti Általános Iskola – Hajdúböszörmény (Vargáné Fazekas Magdolna / Molnár Katalin) 50 pont
3. Chernel István Általános Iskola és Gimnázium – Agárd (Bodor Zoltán / Winklerné Paulik Erzsébet) 49 pont
4. Óhatvani Óvoda és Általános Iskola, Kodály Zoltán Tagiskola – Hatvan (Juhászné Deák Edit) 47 pont
5. Kesjár Csaba Általános Iskola – Budaörs (Kadlecsik Kornél / Lak Erzsébet) 37 pont
6. Derkovits Gyula Általános Iskola – Szombathely (Geröly Zsolt / Kovács Frigyesné) 34+1 pont
7. Mikszáth Utcai Általános Iskola – Marcali (Balogh Viktória / Fuisz Jánosné) 34 pont
8. Felsővárosi Általános Iskola – Kiskunhalas (Fülöpné Ábrahám Irén) 30 pont