Információs napot rendezett a Europe Direct Információs pont

Félév félidőben – ezzel a címmel rendezett információs napot a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont. A plázába kitelepülve adtak választ a nagyközönségnek az uniós tagságunkkal, a magyar uniós elnökséggel kapcsolatban felmerülő kérdéseire. Itt adták át a Mutasd be Heves megyét Európának! pályázat díjait is.

Olyan plakátokat kellett tervezni, amelyek Heves megyét, a magyar sajátosságokat mutatják be a többi tagállamban élőknek. A plakátversenyt általános és középiskolásoknak hirdették meg, 120-an neveztek egy-egy alkotással.
A legjobbak – csaknem ötven gyerek – budapesti – gödöllői kirándulást nyertek, ellátogatnak az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletére. A munkákból kiállítás nyílt a plázában, a díjakat Őry Csaba európai parlamenti képviselő adta át, majd ő volt az, aki válaszolt a hazánk uniós elnökségével kapcsolatban felmerült kérdésekre.
Az országban 12 bevásárlóközpontban tartottak információs napot. A téma az uniós tagságunk és elnökségük volt. Az országos információs napokat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezte.