Új pékműhely a Keriben

Új pékműhelyt adtak át a Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskolában. A 27 millió forintos beruházást a Egri Térségi Integrált Szakképző Központtal közösen, pályázati támogatással valósította meg az iskola.

Régi terve az iskolának, hogy a pék, cukrász, sütőcukrász szakmák oktatására tanműhelyet alakítanak ki. Lehetőség erre áprilisban adódott egy pályázatnak köszönhetően, amelyen 14 millió forintot nyert el az intézmény, mely a szükséges 10 százalék önerőnél többet vállalt a siker érdekében. Ezt az összeget egészítettei ki a Egri Térségi Integrált Szakképző Központ. A 100 négyzetméteres műhelybe 17 millió forintért vásároltak eszközöket.
A beruházásnak köszönhetően a diákok az iskolában is olyan korszerű körülmények között tanulhatnak, mint külső gyakorlati helyükön.
A tanműhely átadásán Habis László hangsúlyozta, az új kormány sarkalatos kérdésnek tartja a kétkezi munka becsületének helyreállítását, a kis-és középvállalkozások fejlesztését. Hozzátette, egy folyamat állomása ez, a szakképzés megújítását továbbra is fontosnak tartja az önkormányzat.