Minőségi szakképzést!

Közel 900 millió forint uniós támogatást nyert pályázaton az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ. A projekt célja a szakképzés infrastrukturális hátterének fejlesztésére. A program során korszerű technikai eszközökkel támasztják alá a gyakorlati képzést, illetve kialakítanak egy központi képzőhelyet.

Az Agria TISZK-et alkotó hat partnerintézmény – az Eszterházy Károly Főiskola és gyakorlóiskolája, a Wigner, a KONTAWIG, a Szent Lőrinc és a Neumann – célja egy minőségi szakképzési rendszer kialakítása térségünkben. 2 éves együttműködésük során már számos fejlesztést valósítottak meg. A korábbi szakmai újításokra épülve a mostani közel 1 milliárdos projekt az infrastruktúra modernizálását célozza meg, ezáltal kényelmesebbé és egyszerűbbé válhatnak a szakképzés körülményei.
A 2 évesre tervezett projekt több lépésben valósul meg. Modern informatikai és oktatástechnológiai berendezéseket szereznek be, amelyek a partneriskolák képzési profiljának megfelelően segítik majd a gyakorlati képzést. A projekt során kialakítanak egy központi képzőhelyet, ahol fejlesztőhelységek segítségével hátrányos helyzetű és saját nevelési igényű tanulókat is képzésbe vonhatnak. A program részeként felújítják a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium elektromos hálózatát is.