Női kézilabda Dobó Kupa

A férfi kézilabda Dobó Kupával ellentétben a hétvégi női tornán már lesz Heves megyei csapat. Az Eszterházy Károly Főiskola mellett a Gyöngyösi Főiskola is indul a nyolc NB I/B-s együttest felvonultató felkészülési tornán.

A Heves Megyei Kézilabda Szövetség nyolc évvel ezelőtt rendezte meg újra a Dobó Kupa felkészülési tornát. Az elmúlt héten, a férfiak mezőnyében nem volt megyei csapat, a Gyöngyös ugyanis nem vállalta az indulást. A nőknél nem lesz ilyen probléma, hiszen az NB I/B Keleti-csoportban jelenleg második Gyöngyösi Főiskola mellett az újonc, az őszi szezon után 10. helyen álló egri Eszterházy Károly Főiskola is ott lesz a nyolccsapatos mezőnyben – számolt be a hétvégi torna előkészületeiről Vizes Lajos, a Heves Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára. Erős mezőnyt sikerült az egri tornára megnyerni. A Keleti-csoportot vezető Hajdúnánás mellett Nyugatról itt lesz a Kispest, a Szentendre és a Pénzügyőr is.
Az egriek szakosztályvezetője, Rutka Péter röviden kitért a változásokra. Távozott Fodor Tímea és Szűcs Noémi, Kovács Viktória, érkezett Fekete Dorina, Mazura Judit és Barczi Annamária, utóbbi kettő a megyei rivális Gyöngyöstől. A torna helyszíne az egrieket támogató névadó szponzor jóvoltából a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok lesz. A főiskolások a csoportmeccseiket a Gyöngyös, a Szentendre és a Bőcs ellen játsszák.