Magyar-szlovák együttműködés

Tavaly decemberben megjelent a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program” harmadik pályázati felhívása, melynek beadási határideje 2011. február 28. A kiírás szerint 10,3 millió euró közösségi forrás áll rendelkezésre a pályázati anyagban található tématerületek szerinti bontásban.

Az új pályázatokkal kapcsolatban információs napokat tartottak Egerben a VÁTI és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint a program Irányító Hatósága, együttműködésben a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumával, 2010. december 1-jével megjelentette a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 harmadik pályázati felhívását. A projektek az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság társfinanszírozásával valósulnak meg. E pályázati felhívás keretében összesen 10,3 millió euró közösségi forrás áll rendelkezésre a pályázati anyagban található tématerületek szerinti bontásban. A támogatásra jogosultak jellemzően az állami/önkormányzati és non-profit szervezetek. A pályázatokat magyar-szlovák partnerségben kell elkészíteni és elektronikus formában, angol nyelven, február 28-ig kell benyújtani. A kiírásban meghatározott nyomtatott és aláírt eredeti dokumentumokat 2011. március 4-ig postára adva kell benyújtani a program Közös Technikai Titkárságához. További információk a program honlapján (http://www.husk-cbc.eu) érhetők el.

Tématerületek:
– Üzleti együttműködések elősegítése (1,9 millió €)
– Vízgazdálkodás (5 millió €)
– Vízgazdálkodási tanulmányok, tervek és képzések a természeti környezet védelmének ösztönzésére (720 ezer €)
– Szélessávú internet kiépítése (2,2 millió €)
– Közösségi csatlakozási programok, média; az információáramlás elősegítése (500 ezer €)