Távol tartja magát a politikai vitáktól az Együtt a Fejlődő Városunkért

Kapcsolatot tartanak a város lakóival, és távol tartják magukat azoktól a parttalan és hangos vitáktól, amelyek a két nagy párt között zajlanak – mondta Bányász Róbert, az Együtt a Fejlődő Városunkért polgármesterjelöltje. Az egyesület három képviselőjelöltje ismertette a programját, azokat a problémákat, amelyekkel találkoztak a körzetünkben. Gondnak tartják a drága szemétszállítást és parkolást, azt, hogy Egerben nincsenek alul és felüljárók, szerintük problémás a tömegközlekedés, nincs elkerülő és az autópályával összekötő út, kevés a munkahely – fogalmazták meg a jelöltek.

Erőteljes és kiélezett csata zajlik a két nagy párt között, az Együtt a Fejlődő Városunkért ettől távol tartja magát és inkább dolgozik Eger lakóiért – mondta Bányász Róbert polgármesterjelölt. Igyekeznek szoros kapcsolatot tartani a városlakókkal.
Bányász Róbert elmondta: programjuk bizonyos elemeit más pártok már átvették. Bányász szerint az egyik legfontosabb kérdés Egerben a munkahelyteremtés, a szociális háló befoltozása. Úgy gondolják, célszerű lenne, ha akár a szemétszállítási díj, akár a kommunális adó mértéke függne a jövedelmi viszonyoktól.
Dr. Ites István, a 8. választókerület jelöltje úgy látja: a pártok megtalálhatják a közös hangot. Sokat tudnak a lakosság elvárásairól, de hogy pontosabb képet kapjanak, kérdőívek segítségével kikérdezik őket arról, mit tartanak fontosnak. Az összesített eredményeket – akkor is, ha nem ők nyernek – átadják az új közgyűlésnek
Deák Boldizsár, a 10. választókerület képviselőjelöltje szerint két kisebb buszterminált kellene a város északi (Nagylapos) és déli végén (ipari park) építeni – ez még mindig olcsóbb, mint egy gigantikus pályaudvar. Deák hiányolja a kerékpárutakat, az alul- és felüljárókat, a körforgalmakat – ezekkel biztonságosabbá lehetne tenni a közlekedést. A keleti elkerülő – amely eddig a képviselőjelölt szerint magánérdekek sérelme miatt nem épült meg – egyes szakaszai alagúttal megoldhatók lennének.
Bányász Róbert Sándor, a 3. választókerületben induló képviselőjelölt a K2-es mellől hiányolja a járdát és a kerékpárutat. Azt hangsúlyozta: támogatják az autópályával összekötő út építését.. Szerinte kortársai a munkahelyek hiánya miatt hagyják el a várost; a munkahelyteremtő cégeket kedvezményekkel kell idecsalogatni- mondta.
Az egyesület több programismertető lakossági fórumot is tart mostanában: 23-án Felnémeten, 24-én a Lajosvárosban, 25-én a Felsővárosban várják az érdeklődő polgárokat. A felsővárosi fórumon a Megasztár egyik volt versenyzője is fellép. Részletek a www.efv.hu-n olvashatók.