Egri FC – Szolnoki MÁV FC 1-3

Az új bajnoki szezon előtti első előkészületi labdarúgó mérkőzésen, hazai pályán 3-1-re kikapott az Egri Futball Club együttese az NB I-es újonc Szolnoktól. A tervek szerint ezen a héten két felkészülési találkozó szerepel az egriek programjában: kedden a Maklár, míg pénteken a Bőcs ellen.

A mérkőzés előtti, pénteki edzésen az újonnan igazoltak mellett több próbajátékost is láthattunk. László István, az Egri FC szakmai igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy Kiskapusi, Kotula, Hamar és Vén mellett sikerült megegyezni a volt egri NB I-es labdarúgó, Aranyos Imre fiával, Márkkal is. A többiek, így Busai, Juhász, Somodi, Kéki, Borbély és Ádám sorsa még kérdéses. Az első, Szolnok elleni előkészületi mérkőzésre így lényegében a két félidőben két külön csapatot küldhettek pályára az egriek.
A kétszer 50 perces, félidőnként egy-egy vízszünettel megszakított találkozó első félideje a nagy hőség ellenére is jó játékot hozott. A 8. percben a Vén-Kotula-Hamar trió gyors összjátékának köszönhetően utóbbi játékos az egrieknek szerezte meg a vezetést. Nyomás alatt tartotta az NB I-es újonc Szolnok a hazaiakat. Két perccel később Alex egyenlített, majd újabb három perc múlva egy rossz felszabadítást követően a litván Marozas juttatta vezetéshez a vendégeket. A második félidőre mindkét csapatban szóhoz jutottak a próbajátékosok. A meccs utolsó gólját a kameruni Tchami szerezte. 20 méterről elvégzett szabadrúgása védhetetlenül pattant be a keresztlécről a kapuba – 3-1-re nyert a Szolnok. Kedden 18 órától a megyei I-es Maklárral, míg pénteken 17 órától az NB II-es Bőccsel játszanak az egriek. Az új NB III-as bajnoki szezon augusztus 14-én indul.

Előkészületi mérkőzés
Eger, Városi Stadion, 70 néző. V.: Török Dávid (Szigetvári Zs., Bozó I.)
Egri FC – Szolnoki MÁV FC 1-3 (1-2)
G.: Hamar, ill. Alex, Marozas, Tchami

Eger: /1. félidő/: Illyés – Debreceni, Káposzta, Kiskapusi, Szűcs – Romhányi, Bezzeg, Vén – Hamar, Bardi, Kotula
/2. félidő/ Gömöri – Debreceni, Bezzeg, Kiskapusi, Somodi – Kéki, Borbély, Busai, Juhász – Aranyos, Kálmán. Edzők: László István, Lengyel Lajos

Szolnok: /1. félidő/ Tarczy – Cornaci, Pető, Hegedűs, Hevesi-Tóth – Tchami, Lengyel, Antal, Bartyik – Alex, Marozas.
/2. félidő/: Kövesfalvi – Deme, Szalai, Balogh, Bogdán – Burány, Nkongi, Mile, Tchami – Koós, Ndiaye. Edző: Vágó Attila

Átigazolási hírek:
Érkezők: Kiskapusi Balázs (Vecsés), Kotula László (Szolnok),
Hamar Ádám (Jászberény), Vén Gábor (Vác), Aranyos Márk (Balassagyarmat)

Próbajátékon – leigazolásuk még kérdéses: Busai Barna (Mezőkövesd), Somodi Krisztián (Heves), Juhász Norbert (Orosháza), Borbély Balázs (Békéscsaba), Kéki Norbert (Túrkeve), Ádám Péter (?)

Távozók: Gáspár Renátó (Felsőtárkány), Dávid Zoltán (Tiszaújváros), Urbán-Szabó Viktor (Szolnoki MÁV FC II.), Németh Tamás (Szolnoki MÁV FC II.), Érsek Martin (Felsőtárkány) Csatlós Csaba, Jeney Gyula, Jeferson Alex

Az egriek előkészületi mérkőzései:

Július 17., szombat:
Egri FC – Szolnoki MÁV FC (NB I.) 1-3 (1-2)
G.: Hamar, ill. Alex, Marozas, Tchami

Július 20., kedd, 18.00:
Egri FC – Maklár SE (megyei I.)

Július 23., péntek, 17.00:
Egri FC – Bőcs KSC (NB II)

Július 28., szombat, 10.30:
Pétervására SE (megyei I.) – Egri FC

Július 31., szombat, 10.30:
Kazincbarcika SC (NB II.) – Egri FC

Augusztus 4., szerda, 17.00:
Mezőkövesd-Zsóry SE (NB II.) – Egri FC

Augusztus 8., vasárnap, Magyar Kupa 1. forduló:
Miskolci Vasutas SC (Borsod m. I.) – Egri FC