Szelektív hulladékgyűjtés

Júliustól kibővült a térítésmentes ingatlanonkénti szelektív hulladékgyűjtés Eger város teljes területén. A műanyag PET palackok és kupakok számára sárga színű, cégjelzéssel ellátott zsákokat biztosít a Városgondozás Eger Kft., amit havonta egy, illetve két alkalommal szállítanak el a cég munkatársai.

Egerben a szelektív hulladékot eddig 16 gyűjtőszigeten, a Városgondozás Eger Kft. Homok utcai telephelyén, illetve főleg társasházaknál, az erre kijelölt kukákban lehetett elhelyezni.
Kecskeméti példa alapján július 13-ától kezdődően városunkban is teljes körűvé vált a műanyag PET palackok gyűjtése. A háztartásokban keletkező flakonok és kupakok számára sárga színű, cégjelzéssel ellátott zsákokat biztosít a Városgondozás Eger Kft., melyet a családi házas körzetekből havonta egyszer, míg a társasházaknál kétszer szállítanak el. Erről és a szállítások pontos időpontjáról szórólapon tájékoztatják a lakosságot.
Eddig a lakosság 20 %-a kapcsolódott be a gyűjtésbe, de a tapasztalatok szerint később növekedés várható. Egy Eger nagyságú városban havonta átlagosan száz tonna PET palackból származó hulladék keletkezik. A műanyag flakonokat az Agria Humán Kft.-nél válogatják szét és készítik elő a feldolgozásra.
A begyűjtést végző Városgondozás Eger Kft. kéri azokat a lakosokat, akik még nem kaptak ilyen sárga szemeteszsákot, forduljanak az Agria Humán Kft-hez (www.agriahuman.hu).