Hosszú Foltos Hétvége Egerben

Hatodik alkalommal szervezett tábort az Egri Folt-Tündérek Egyesülete a Bornemissza Gergely Szakképzési Intézetben. A programot idén a hagyományok jegyében hirdették meg, így a résztvevők az ismeretszerzésen kívül pincelátogatáson is részt vettek és bográcsgulyást is főztek.

Immár hatodik alkalommal gyűltek össze a foltvarrók Egerben. A három napos rendezvény célja, hogy a foltvarrás iránt érdeklődők új ismereteket sajátítsanak el, miközben pihennek, barátságokat kötnek.
A foglalkozások iránt évről évre nő az érdeklődés, idén már negyven ügyes kezű asszony tanult új mintákat, technikákat. Elkészítették Csipikét, az óriás törpét és családját,egy csillag alakot formáló takarót, fedeles tároló dobozt, illetve egy Vasarely stílusú párnát.
A táborba az ország minden területéről érkeztek résztvevők, így Miskolcról, Budapestről, Szekszárdról, Gyuláról és Győrből is.
A foltvarrás nemcsak hobby, hanem életforma, önszerveződés, közösségi lét- vallják az Egri Folt-Tündérek, így jövőre is megrendezik tanfolyammal összekötött táborukat.