MSZP: Egerben leállt a panelprogram

Megállatak Egerben a panelfelújítások, mert a városvezetés felére csökkentette az önkormányzati támogatást – jelentette ki Dr. Nagy Imre képviselő. A szocialista politikus szerint korábban annyi pénzt, 600 millió forintot fordítottak erre, mint amennyit az AGORA létesítmény egy éves üzemeltetése tesz majd ki.

A kormány és az egri szocialista frakció is kiemelten kezelte mindig a panellakásokban élők ügyét, mely országszerte mintegy kétmillió embert érint. A távhő ÁFA-ájának csökkentése miatt lakásonként 30-40 ezer forinttal kell majd kevesebbet fizetni, s a pályázatok is rendre támogatást kaptak. Ezzel szemben Egerben megtorpant, szinte teljesen leállt a panelfelújítások sora – jelentette ki Dr. Nagy Imre. Hozzátette: korábban a város egyharmad részét finanszírozta a munkálatoknak, a többit önerő és állami forrás adta, egyenlő részben. A mostani önkormányzat egy rendelettel a felére csökentette a támogatást, s emiatt gyakorlatilag megállt a felújítás az intézkedés hatására.
Egerben korábban sokan támadták a szocialista városvezetést, mert mintegy 600 millió forintott tett ki a támogatás összege, ez körülbelül annyi, mint amennyibe az AGORA létesítmény egy éves üzemeltetése kerül majd – tette hozzá Dr. Nagy Imre.
A politikus cinikusnak nevezte az EVAT Zrt. régi-új vezetőjének, Várkonyi Györgynek azt a nyilatkozatát, melyben tudatta, hogy a társaság nem tervez kompenzációt azok részére, akik nemrég egy hétvégére szolgáltatás nélkül maradtak, üzemzavar miatt. Dr. Nagy Imre szerint az erre az időszakra vonatkozó alapdíjat, mintegy 500 és 1000 forint közötti összeget jóvá kellene írnia a társaságnak az érintettek számláin.