Folytatják a harcot a kórházvédők

Elszámoltatásról, igazságtételről és közösségről beszéltek a szónokok a kórházvédők tegnap esti emlékező demonstrációján. Pócs Alfréd azt mondta: folytatják a harcot addig, míg mindenki el nem nyeri méltó jutalmát vagy büntetését.

Az utóbbi egy évben fordult az EBRD-hez, az európai ombudsmanhoz, a verseny-főigazgatósághoz a HospInvest, a megyei kórház körül kialakult helyzet miatt – mondta Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke. Szerinte abban is nagy szerepe volt, hogy az európai fejlesztési bank kiszállt a kórházat működtető cégből. Cser Ágnes úgy látja: a megyei kórház társtulajdonosai a megye polgárai, akiket az elmúlt több mint egy év alatt jogellenes döntésekkel folyamatosan megsértettek. Az elnökasszony szerint mindez kormányzati támogatással történt.
Sós Tamás azt fogja mondani, hogy kifújt az erejük – pedig az erő nem mindig számokban mérhető – mondta Cser Ágnes. S hozzátette azt is: nem mondanak le az igazságtételről, az elszámoltatásról – a károkozásért felelni fognak.
Dr. Pócs Alfréd, az egri kórházvédők alelnöke megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek az emlékező demonstrációra. Azt ígérte: folytatják tovább a harcot addig, míg el nem nyeri mindenki méltó jutalmát vagy büntetését.