Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben is felhívással fordult a magyarországi oktatási intézményekhez, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz, hogy vegyenek részt a 2011. szeptember 30-ra, péntekre meghirdetett Magyar Diáksport Napja eseményeiben. A felhívás szerint ezen a napon az országban minden diák legalább 120 perc időtartamban sportoljon, illetve egy közös programot kértek: a déli harangszókor minden településen a vállalkozó kedvű diákok teljesítsék a Diáksport Napi Futótávot, ami 2011 méter.

Egerben a középiskolák közül többek között a Szilágyi Erzsébet Gimnázium csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség felhívásához. A város részéről Csákvári Antal, képviselő, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke is köszöntötte a résztvevőket. A kiírás szerint délben rajtoló 2011 méteres futáson minden osztályból 10-10 tanuló vett részt. Az útvonalat a környező utcákban jelölték ki. A lányoknál Pásztor Dóra, míg a fiúknál Végh Dániel volt a leggyorsabb.
Az általános iskolák közül a Hunyadiban sokan túlteljesítették a 120 perces sportolási időt. Futásban osztályváltók versengtek az udvaron. Az alsósoknál ez 400, míg a felsősöknél 170 gyereket jelentett. A futást követően kispályls floorball, kispályás foci és a JSV-ből ismert bombázós játék szerepelt a programban.
A Magyar Diáksport Napjára nem volt központi megyei, illetve városi rendezvény, az iskolák maguk nevezhettek a programra. A teljesítésről beszámolót kell küldeni az MDSZ-nek. A megvalósított programok alapján a legjobb diáksport szervezeteket – három kategóriában – sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza a Magyar Diáksport Szövetség.