Sportlétesítmények felújítása

Hivatalosan is átadták a Felsővárosi Sporttelep átalakított öltözőit. Ebben az évben közel 30 millió forintot költöttek a városi sportlétesítmények felújítására – hangzott el az átadáson. Decemberben azbesztmentesítés miatt egy hónapra bezár a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok.

Horváth Tamás és csapata a délelőtti edzés után még a régi, konténeres öltözőt használhatta, viszont a délután érkezők már a felújított létesítményt vehetik igénybe. Az átadáson Szeleczki János alpolgármester kiemelte, korábban katasztrófális állapotban voltak a városi sportlétesítmények, viszont miután a Sportiskola januárban átvette kezelésüket, látványos javulás történt.
A fenntartó város, valamint vállalkozók összefogásával sikerült egy olyan ütemtervet megvalósítani, melynek köszönhetően 30 millió forintból többek között megújult a Sportcsarnok olimpiai terme, a nyílászárók, az öltözők és a közvetlen környezet; valamint a felsővárosi sporttelep füves és műfüves pályái, az öntöző rendszer és a most átadott öltöző. A létesítményekben nem csak sport, hanem kulturális rendezvényeket is tartottak, ami jelentősen növelte a bevételt. A tájékoztató második részét a Sportcsarnokban tartották. Mint elhangzott, a város 45 millió forintból azbesztmentesítést végeztet a létesítményben. December végén – várhatóan egy hónapra – bezár a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok.
További, a város sportéletével kapcsolatos hír, hogy a város egy új stadion megépítését tervezi. Egyelőre folynak az egyeztetések. A röplabdások mentőövet kaptak egy vállalkozótól, aki rajtuk kívül a női kézilabdásokat is támogatja.