Tiszta gondoskodás

Háztartási gépeket és tisztítószereket kapott az Egri Kistérség Gyermekjóléti Intézménye Családok Átmeneti Otthona. A Tiszta gondoskodás program részeként megvalósuló jótékonysági akció célja, hogy rávilágítsanak a szociális intézmények nehéz helyzetére.

Egerbe érkezett a Tiszta gondoskodás jótékonysági akció. A májusban indult országos program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével valósult meg. A kampány során közel 1,5 millió forint értékben juttatnak el háztartási gépeket és tisztítószereket az ország több átmeneti otthonába.
Az egri Családok Átmeneti Otthona a lakhatási gondokkal küzdő, nehéz szociális helyzetbe került családok átmeneti menedékhelye. A harmincnyolc férőhelyes intézmény telt házzal működik, az ellátást a rászorulók önkéntesen vehetik igénybe. Tóth Helga, az intézmény vezetője elmondta: számukra ez a jótékonysági akció nagy segítséget nyújt, hiszen a napi működéshez szükséges korábbi háztartási gépek már elhasználódtak.
Az ünnepélyes átadást gyerekprogramok egészítették ki. A szervezők arcfestéssel, rajzversennyel, lufi-hajtogatással és kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek az otthon lakóinak.