Kékfrankos…mindörökké

Országos rendezvényhez kapcsolódva szervezik Egerben a Kékfrankos borok bemutatkozó programsorozatát. A Kékfrankos Most és mindörökké című, a névadó bort népszerűsítő akcióhoz öt borászat mellé a Kis-Dobó téri éttermek csatlakoztak. Borkóstolókkal és egyéb programokkal várják az érdeklődőket.

Kékfrankos borokat kóstolnak az Egri Borterasz vendégei. A markáns, gyümölcsös, száraz vörösborok hazánk legelterjedtebb kékszőlő fajtájából készülnek. A Kékfrankosra sokáig kevés figyelem irányult Magyarországon, nem volt divatos fajtának tekinthető, de a szakértők szerint hazánk természeti adottságai egyedülállóak a termesztéséhez. Ennek jegyében áprilisban országszerte programokat rendeznek a Kékfrankos népszerűsítésére.

Egerben jelentős a Kékfrankos bor múltja azon túl, hogy a Bikavérek egyik legfontosabb összetevője. Az országos akcióhoz csatlakozva most öt egri borászat, három étterem és egy szaküzlet fogott össze, hogy a Kis-Dobó téren borkóstolókkal, közös kínálattal irányítsák a nagyközönség figyelmét erre a fajtaborra. A borvidéken kiváló minőségű, a termőhelyet remekül tükröző Kékfrankosok készülnek, amelyek megállják helyüket az ünnepi asztalok különleges borai között is. Az országos program címe: Kékfrankos MOST, az egriek hozzátették: és mindörökké, célozva arra, Egerben jövője is van ennek a bornak.

Az Egri Borterasz Kékfrankos Most és mindörökké programsorozata egészen április 30-ig várja az érdeklődőket a Kis-Dobó téren. A szervezők abban bíznak, sikerül megmutatni, hogy a Kékfrankos méltó bora a borvidéknek fajtaborként is, és a jövőben több figyelmet kap majd.