Szombaton kézilabda rangadó!

A férfi kézilabda NB I/B 23. fordulójában az év mérkőzése vár az SBS Eger Eszterházy együttesére. Szombaton 18 órától a listavezető egriek mögött egy ponttal lemaradó Balmazújváros lesz az ellenfél, hazai pályán.

A helyszín a körcsarnok, kedd délután van. Odabent ilyenkor az NB I/B-s férfi kézilabdázók tartanak edzést. Nem, nem tévedés. A hétvégi mérkőzések utáni tréning általában így kezdődik Csík János csapatánál, ugyanis győztes meccs után a fiúk szabadon választhatnak: focival vagy floorball-lal kezdik az edzést. Ebben a szezonban pedig csak kétszer kaptak ki a egriek. Most foci volt a soron, hiszen a húsvéti ünnepek miatti bajnoki szünetben az NB I-es Vácot győzték le előkészületi mérkőzésen, idegenben a fiúk 31-26-ra. Az első osztályú ellenfélre szükség is volt, mivel szombaton, 18 órától minden valószínűség szerint az év meccse következik az egrieknek. Az ellenfél a listavezető SBS Eger Eszterházy mögött egy ponttal lemaradó Balmazújváros lesz. Négy fordulóval a vége előtt egy egri győzelem akár bajnoki címet is érhet. Ennek megfelelően készülnek az egriek. Ősszel 26-20-ra nyert a hajdúsági csapat, ezért is szeretne visszavágni az SBS Eger Eszterházy együttese.
A fizikai felkészítés, a mérkőzés szituációk gyakorlása mellett nagy hangsúlyt kapott a videó tréning, vagyis az ellenfél mérkőzéseinek, játékosainak ilyen módon való feltérképezése. A csapatnál mindenki egészséges, bevethető. A szakvezetés és a játékosok is remélik, hogy minél többen mennek majd ki a csarnokba élőben is megtekinteni a Balmazújváros elleni mérkőzést. Jegyeket elővételben is lehet venni délután, a Körcsarnokban. Már csak azért is érdemes bebiztosítani a helyeket, mert eddig jól fogynak a jegyek.