Könyvvizsgálói taggyűlés

A Könyvvizsgálói Kamara alapszabálya szerint évente legalább egyszer össze kell hívni a tagokat és ismertetni kell az elmúlt évben végzett munkát. Fontos, hogy a megújult adó-, valamint számvitellel kapcsolatos jogszabályokkal tisztában legyenek a könyvvizsgálók, ha továbbra is a piacon akarnak maradni.

Dr. Gál János, a megyei szervezet elnöke beszédében kiemelte, Egerben , illetve Gyöngyösön kötelező oktatáson vettek részt a megyei kamara tagjai, amelyen 16 kreditpontot kellett megszerezniük. Erre az évre nyolc előadást terveznek.
Dr. Ladó Judit, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai alelnöke előadásában az elmúlt év tapasztalatairól és a változásokról beszélt. Mindenki próbálja a könyvvizsgálói díjakat a lehető legalacsonyabban tartani. Ennek érdekében sokszor újra kiírnak olyan pályázatokat, amelyre korábban valaki már elnyerte a könyvvizsgálatot. A társasházi törvény módosítása szerint minden olyan társasháznak könyvvizsgálót kell felfogadnia, melynek éves pénzforgalma meghaladja a 10 millió forintot.
A könyvvizsgálók tanácsot adnak, felügyelik a jogszabályok betartását, feltárják a tartalékokat. Heves megyében 130 tagja van a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának. A tagság jelentős része aktív.