Civilek a művészi pályán

Ismert egri személyiségek mutatkoztak be különböző művészeti előadásokkal a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület által szervezett program idén már ötödik alkalommal várta a más szerepben is megmutatkozó egrieket.

Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület Ismert Egriek más szerepben című zenés show műsorát már ötödik éve rendezi meg. A délután folyamán több mint harminc olyan ismert ember lépett a színpadra, akiket nem művészként ismerünk. Fűrész János, az egyesület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: kötődés egy településhez akkor alakulhat ki, ha ismerjük az értékeit, azokra büszkék vagyunk, és azokat nem önmagunkban, hanem egy közösség tagjaként éljük meg. Épp ezért nagyon fontos, hogy kilépve a mindennapi szerepeinkből, gyarapítsuk ezeket az értékeket más területeken is.
A színpadon fellépők között volt polgármester, alpolgármester, tanár, tanácsnok, és orvos is, akik verssel, énekkel, hangszeres előadással mutatkoztak be.
Dr. Gyetvai Gyula orvos szerint a művészet olyan közeg, amelyre a civil embereknek is szükségük van, hiszen segítségével ki tudnak lépni a mindennapokból.
Volt, aki nemcsak előadóként, hanem alkotóként is bemutatkozott.
A szervező Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke bízik abban, hogy a jubileumához érkező műsor a jövőben is megtalálja azokat az ismert egri személyiségeket, akik szívesen megmutatják művészi oldalukat is.