Megújul az Eszperantó sétány melletti 32,50m károsodott támfal

Az Eger- patakot kísérő régi terméskő támfalrendszer egy szakasza az Eszperantó sétány mentén mállási és kiomlási károsodást szenvedett. Felette a térkő burkolatos sétányon is horpa-, repedés jelentkezett. A virágvályúként funkcionáló mellvéd terméskő burkolata levált a beton szerkezetről, a felületen a régi cementvakolat feltáskásodott, több foltban lehullott.


A beruházás tartalmazza a régi kőtámfal megerősítését, a sétány károsodásának és a virágvályúk helyreállítását, valamint utóbbi vízelvezetésének megoldását.
A felújítási munka a Fazola Henrik utcai kishíd és a Kossuth utcai közúti híd közötti szakasz  középső részén október 30-án hétfőn kezdődik, mely során részleges forgalomkorlátozásra lesz szükség a Fazola Henrik utcai gyalogos hídtól a kivitelezéssel érintett munkaterület végéig.


A kivitelező a közlekedők számára mobil kordonok elhelyezésével teszi biztonságossá a munkaterület közvetlen környezetét, a gyalogos és kerékpáros forgalom az érintett szakaszon egy sávra fog szűkülni.