„Az év praxisa a Kárpát-medencében”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében ismét elindult „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat a felnőtt és gyermek háziorvosok munkájának elismerésére.

Az orvosokat betegeik ajánlhatják a cím elnyerésére.

A kiírók szeretnék, ha a médiában nemcsak az lenne a hír, hogy a betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek a magyar egészségügy szereplői, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen! Az ő megbecsülésüket, presztízsüket óhajtja erősíteni a pályázat, így idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl. Tavaly a legtöbb szép és megható történet a hálás betegektől érkezett. Akadt családorvos, aki utolsó percben is ott ült rákos betege mellett és fogta a kezét, olyan is, aki a kórházban is felkeresi betegét, másikuknak betegei életműdíjat javasoltak, és olyan is, akinek szellemi fogyatékos gyerekek nevelői köszönték meg, hogy meleg szívvel bánik velük. A hazai nyertes Dr. Ávéd János volt Mindszentről,a határon túli Dr. Kovács Rozália Madéfalváról, Erdélyből.

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke:Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkát, társelnöke Dr. Szentes Tamás Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Béres Klára a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke, Tóth Róbert az Egis kereskedelmi igazgatója, Dr. Horváth Ildikó, Dr. Farsang Csaba, Dr. Kásler Miklós és Dr. Rurik Imre professzorok, valamint Debreceni Mihály az MTVA felelős szerkesztője.

Részletek itt: http://www.evpraxisa.hu/cim:Ujra-indul-Az-ev-praxisa-a-Karpat-medenceben-palyazat

Ajánlásaikat 2018. május 10-ig várjuk!

Web: www.evpraxisa.hu

Támogatásukat köszönjük!