Comenius program

A Comenius programnak köszönhetően hat országból érkeztek pedagógusok a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába. Az olasz, portugál, ír, finn, dán és román tanárok négy napot töltöttek Egerben, Romániából tíz diák is csatlakozott a Comenius vendégekhez.

A tavalyi tanévtől kapcsolódott bele a Szent Imre Katolikus Iskola abba a Comenius-programba, melynek köszönhetően hat országból huszonkét pedagógus és tíz román diák látogatott az iskolába. Portugáliából, Olaszországból, Észak-Írországból, Dániából, Finnországból és Romániából érkeztek pedagógusok, utóbbi országból diákok is jöttek, akiket magyar családok láttak vendégül. A pályázat kabalája minden országba elutazik,
Valkó Viktor hozzátette: a programnak köszönhetően a tanárok megismerkedhetnek a többi ország kultúrájával, hagyományaival, pedagógiai módszereivel. A Szent Imre Katolikus Iskola eddig Olaszországban, Portugáliában és Dániában járt, a közeljövőben Finnországba és Romániába jutnak még el, ahová az iskola is visz diákokat A két tanéves program májusban zárul.