Önkormányzati fórum

Fórumon találkoztak Heves megyei települések vezető politikusai Pogácsás Tiborral. A Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára a jövő évben várható törvényi változásokról, pályázati lehetőségekről és fejlesztési irányokról egyeztetett polgármesterekkel, polgármesterjelöltekkel.

Heves megyei települések fideszes támogatottságú polgármestereivel és polgármesterjelöltjeivel találkozott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára Egerben. A fórumon az önkormányzatokat érintő változásokat, pályázati lehetőségeket vitatták meg a politikusok. Pogácsás Tibor az mondta, nagy érdeklődés övezte a térfigyelő kamerarendszerek fejlesztését célzó programot.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke bejelentette: elindult a rezsicsökkentés a tűzifát érintően is, 10%-kal olcsóbban vásárolhatnak a családok tüzelőt. Az egri polgármesteri székért ismét a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló Habis László kiemelte, hogy a települések képviselőinek lehetőségük lesz az önkormányzatokat érintő kormányzati javaslatok véleményezésére és ígéretet kaptak arra, hogy a kormányzat továbbra biztosít támogatást a kötelező önkormányzati feladatok ellátásához.

Habis László elmondta, hogy a települések sikeressége legfőképpen azon múlik, hogy milyen fejlesztési terveket dolgoznak ki, de tapasztalatai szerint számítanak a személyes kapcsolatok is a döntések menedzselésében, hogy a települések életét könnyítő kormányzati intézkedések minél hamarabb megszülessenek.