Újszülött a babamentő inkubátorban

Újszülöttet találtak az egri kórház babamentő inkubátorában. Nyolc éve áll a szerkezet a gyermekosztály kapujánál, most először hagyta ott csecsemőjét valaki. A kisfiú egészséges és hamarosan örökbefogadó szülőkhöz kerül.

Csengő jelezte péntek éjjel a Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályán, hogy valaki kinyitotta a lépcsőházban lévő babamentő inkubátor ajtaját. A szerkezetet nyolc éve állították fel azzal a céllal, hogy ha egy nő le akar mondani újszülöttjéről, biztonságban otthagyhassa. Most először élt valaki ezzel a lehetőséggel. A kórház munkatársai egy egészséges, több, mint 3 és fél kilós, tehát jól fejlett kisfiút találtak az inkubátorban, egy-két órája jöhetett világra.

A mosolygós, nyugodt baba jelenleg a kórház újszülött osztályán van, női tejjel táplálják, hamarosan örökbefogadó szülőkhöz kerül.

A baba anyja után nem indít nyomozást a rendőrség, hiszen a rendszer lényege épp az anonimitás. A nők egyébként több lehetőség közül választhatnak, ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket: az anoním szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett továbbra is működik majd a babamentő inkubátor.