Mobilitási hét

Koncert, ügyességi versenyek, vetélkedők, kerékpáros túra és felvonulás. Az önkormányzat és a város civil szervezetei többek között ezekkel a programokkal hívja fel a figyelmet a környezettudatos életmódra és a fenntartható városi közlekedésre a Mobilitási héten. A programsorozat szeptember 16-22-ig tart.

Az Európai Mobilitási Hét egyik célja felhívni a városlakók és -vezetők figyelmét a kerékpározás fontosságára és előnyeire. Ennek kapcsán, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a fenntarthatóságot népszerűsítő vetélkedőt szervez szeptember 19-én Tekerjetek Egerben címmel, ahol kerékpáros ügyességi versenyen és vetélkedőkön vehetnek rész az érdeklődők a belvárosban. 20-án a Forrás Szabadidős Diáksport Egyesület szervez kerékpártúrát a felsőtárkányi tóhoz.
Szeptember 22-én az autómentes napon a Critical Mass biciklis felvonulás az egyik zárórendezvénye a mobilitási hétnek, amely az Eszterházy térről indul, útvonala a Felsővárost és a Heves Megyei Iparkamarát is érinti fogja. Egy-egy helyszínen, a kereszteződéseknél a szervezők öt percig kérik majd az autósok türelmét.