Felújítás – 96 milliós fejlesztés a megyei rehabilitációs szervnél

Uniós támogatással újul meg a kormányhivatal Barkóczy utcai épületének egy része. Novembertől így egy helyen működhet majd a hivatal rehabilitációs szakigazgatási szerve, melyet eddig három különböző helyszínen találhattak meg az ügyfelek.

Néhány hónapja kezdődött a munka a kormányhivatal Barkóczy utcai épületében. Hamarosan a végéhez érkezik a felújítás.Az átalakítás a hivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervét érinti.A kormányhivatal ezen szervénél a széttagoltság miatt körülményes volt az ügyintézés. Most egy helyre költöztetik a rehabilitációs szerv minden kirendeltségét. Az igazgatóhelyettes szerint a felújítás régóta időszerű volt már, hiszen a hatósághoz minden évben több ezer megváltozott munkaképességű és fogyatékos személy nyújt be támogatási kérelmet. Az ügyintézés felgyorsulhat, a hivatalt teljesen akadálymentesítik, így mind a látás- és hallássérültek, mind a mozgáskorlátozottak gond nélkül intézhetik ügyeiket a kirendeltségen.
A felújításhoz 96 millió forint uniós támogatást nyert el a Kormányhivatal, az új kirendeltséget november elejétől kereshetik fel az ügyfelek.