Főiskolai tanévindító

Egyre népszerűbb az Eszterházy Károly Főiskola a hallgatók körében, idén is sokan választották az EKF-et – mondta Liptai Kálmán rektor a főiskolai szemeszter első tájékoztatóján. Számos fejlesztésről, a Kutatók Éjszakájáról és együttműködésekről is volt szó.

A saját játékunkat kell játszani – kezdte Liptai Kálmán az idei első főiskolai tájékoztatót. A rektor hangsúlyozta azt is, hogy idén tíz százalékkal több hallgató jelentkezett az egri főiskolára, az intézmény pedig szélesre tárta kapuit mindenki előtt.
Megújult a főiskola internetes oldala is, ezentúl a tartalmilag és arculatában is megújult uni-eger.hu oldalon lesz elérhető az EKF internetes felülete. A Kutatók Éjszakáját idén is kiemelt rendezvényként kezeli az intézmény, szeptember 26-án egész nap érdekes programokat látogathatnak az egriek, cáflva azt a tévhitet, hogy a kutatások zárt ajtók mögött folynak. A folyamatosan fejlődő Varázstorony is csatlakozik a Kutatók Éjszakájához, vetélkedőkkel, érdekességekkel várnak fiatalokat és idősebbeket is.
Egy 685 milliós pályázatban működik együtt az EKF a Miskolci Egyetemmel, jelentős eredményeket tudnak máris felmutatni – hangzott el. A cél, hogy a pedagógusképzés módszertanát, gyakorlatát egyeztesség, fejlesszék a program során, esetenként hátrányos helyzetű hallgatók bevonásával valamint karok közötti mentorprogram bevezetésével.
Október 8. és 10. között az Agria Média Konferenciának ad otthont az Eszterházy Károly Főiskola, a megújuló média aktuális kérdéseiről tudhatnak meg többet az érdeklődők.
A tájékoztatón együttműködési megállapodást írt alá Liptai Kálmán rektor és Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub elnöke, hogy a továbbiakban sport és tanulás kéz a kézben járnak majd a városban. Ennek részeként az eddig is sikeres női csapat ZF-Eger-EKF néven játszik majd tovább.