DK-Együtt-MSZP a Felsővárosról

Az egriek negyede él a Felsővárosban, mégsem jut pénz az ottani járdák felújítására – hangzott el a DK-Együtt-MSZP felsővárosi képviselőjelöltjeinek sajtótájékoztatóján. Mirkóczki Zita, a 10-es választókerület baloldali jelöltje kifogásolta a szociális bérlakások magas bérleti díját is.

Egerben milliárdokat költenek a Dobó tér környékének festésére, burkolására, de nem jut pénz a felsővárosi járdák javítására, néhány „kutyaszemetes” kihelyezésére és a veszélyes Rákóczi-Vallon úti kereszteződésben közlekedési lámpa kihelyezésére – hangzott el a DK-Együtt-MSZP felsővárosi képviselőjelöltjeinek sajtótájékoztatóján. Mirkóczki Zita, a 10-es választókerület baloldali jelöltje kiemelt problémának tartja a nyugdíjasházban a szociális lakások magas bérleti díját.

Mirkóczki Zita azt mondta, a szociális bérlakások áfával való terhelése csak döntés kérdése, erre több fővárosi kerületben is láttak példát. Kijelentette, a baloldal a nyitott, az emberek véleményére figyelő, a hétköznapi problémákat megoldó képviselői munkát kínál Eger és a Felsőváros lakóinak.

A Fidesz Egri Szervezete reagálása:

A Fidesz-KDNP vezette önkormányzat négy év alatt hatmilliárd forintból fejlesztette Eger belvároson kívüli városrészeit- áll a Fidesz, a baloldali összefogás sajtótájékoztatóján elhangzottakra való reagálásában. Martonné Adler Ildikó kampányszóvivő tájékoztatása szerint az elmúlt 4 évben 14 járdát újítottak fel 30 millió Ft-ból. A kutyaürülék gyűjtőedényekről azt írják, összesen 26 db áll a kutyások rendelkezésére, ebből 10 db van a Felsőváros területén. A Mirkóczki Zita, baloldali jelölt által felvetett probléma, miszerint közlekedési lámpa kellene a Rákóczi-Vallon út kereszteződésbe, nem csupán Eger kompetenciája, mert a Rákóczi állami fenntartású út- írja a közlemény. A Nyugdíjasházban a lakók jövedelmüktől függően 20-50%-os bérleti díj kedvezményt kapnak. A 2007-ben 117 Ft-ot fizetők közül a szociálisan legrászorultabbak ma is csak 195 Ft-ot fizetnek!- áll a reagálásban.