Diákokat vár a HKIK

Szeptember második felében több szakmai programot is szervez a HKIK pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A diákok többek között ellátogathatnak közel harminc megyei vállalathoz, részt vehetnek az Iparkodj! címmel meghirdetett megyei cég- és szakmaszemlén, vagy a Tekerjetek Egerben! programon is.

Vállalkozói szeptembernek nevezte ezt a hónapot dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyen a HKIK e havi programjairól számoltak be. A z idén húszéves kamara főképp a pályaválasztás előtt álló fiatalokat célozza meg szakmai rendezvényeivel.
Szeptember 24-én Hogyan, hova fejlődik, változik Heves megye gazdasága az elkövetkezendő 20 évben? címmel szakmai konferenciát szerveznek a főiskolán, szeptember 26-án pedig megrendezik a Kutatók éjszakáját. Szeptember 16-a és 24-e között szervezik a Heves Megyei Vállalkozói Napokat, ahol 26 megyei vállalathoz látogathatnak el az érdeklődők. A vállalkozói hetet a szeptember 27-ei Iparkodj! címmel meghirdetett megyei cég- és szakmaszemle zárja, ahol egy interaktív családi programon ismerhetik meg a résztvevők a megye tagvállalatait és a hiányszakmákat. Ezen a napon hirdetik ki a Kézműves értékeink, értékes kézműveseink-pályázat eredményét is. Nem maradnak el az ún. zöld programok sem: a kerékpáros közlekedést népszerűsíti a szeptember 19-i Tekerjetek Egerben! Program, a környezettudatos életmódot pedig a Tinódi Sebestyén téren megrendezett Öko-sziget rendezvény. A gyárlátogatások időpontjáról és a részletes programokról a kamara honlapján tájékozódhatnak.