Bővül a polgárőrség

Négy járművel bővült az Andornaktályai Polgárőr Egyesület eszközparkja. Új autóval, robogóval és kisbusszal vigyázhatnak a településen élők biztonságára. A 2008-ban alakult andornaktályai polgárőr mozgalomhoz mostanra már közel ötvenen csatlakoztak.

Már lóháton, robogón, autóval és kisbusszal is vigyázhatnak a helyiek biztonságára az andornaktályai polgárőrök. Négy új járművel gazdagodott a helyi polgárőr egyesület, állami pályázatokon nyert támogatás és önerő felhasználásával. Az eszközök ünnepélyes átadásán dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a tavalyi év a polgárőrség megújulásának időszaka volt: javultak működésük feltételei és egyre hatékonyabban járulnak hozzá a közbiztonság megszilárdításához. A politikus hangsúlyozta: a jegyzett bűncselekménye csökkenő tendenciát mutat, ehhez hozzájárult az is, hogy 3500 rendőrrel több teljesít szolgálatot az utcákon. Itt, Andornaktályán 2008-ban alakult polgárőr egyesület, akkor 25-en csatlakoztak a mozgalomhoz.
A polgárőrök sokszor közös szolgálatot teljesítenek a rendőrséggel, civil szervezetekkel és az önkormányzattal is együttműködnek a biztonság fenntartása érdekében. Andornaktályán a zsaru car rendszere is sikerrel működik 2010 óta. A Heves megyei települések közül itt először használták a rendszert a településen áthaladó járművek ellenőrzésére.
A négy új járművet már használatba vették, ezek várhatóan segítik majd a szolgálat mobilizálását.