Taoista Tai Chi – tízéves az egri csoport

Tízéves a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság egri csoportja. Ebből az alkalomból tai chi ünnepet szerveztek, Egerben két helyszínen is bemutatták a mozgásforma kedvelői a 108 lépéses sorozatot. Széles körben szeretnék megismertetni a tai chi egészségre gyakorolt jótékony hatását.

A tai chi meditatív mozgásforma, az egészség megőrzésére és javítására helyezi a hangsúlyt. A Nemzetközi Taoista Thai Chi Társaságnak 40 ezer tagja van, a magyarországi társaság 1994 óta létezik. Vagyis idén a magyar társaság 20, az egri csoport tízéves. Eger mellett Budapesten, Fertőszentmiklóson, Győrött és Sopronban tartanak edzéseket. Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa a 108 lépéses sorozatot, az alapokat, három hónapra van szüksége. A Kínából származó, sok száz éves mozgásművészet pozitív hatással van az egészségre.
Korra, nemre, egészségi állapotra való tekintet nélkül bárki elkezdhet tai chizni, az edző azt mondja: remekül hat a stressz ellen, fejleszti a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket, de többféle betegség megelőzésére, az állapot javítására is jó. Ez a bemutató rendszeres program, minden évben világszerte megtartják. Az a cél, hogy felhívják a figyelmet a társaságra és arra: az emberek fordítsanak nagyobb figyelmet az egészségükre, az egészségmegőrzésre.