Baktai út – buszöböl felújítás

Megkezdődött a Baktai úti autóbusz megálló helyek és a környező út felújítása. Több, mint 25 milliós önkormányzati beruházás keretében biztonságosabb, tartósabb buszöblöket alakítanak ki, az út pedig új aszfaltot kap ezen a szakaszon. A munkálatok várhatóan szeptember közepére készülnek el, addig az arra közlekedő buszok ideiglenes megállóban állnak meg.

Forgalmas út a Baktai, az autósok mellett helyi és helyközi járatok is sűrűn közlekednek itt. A nagyobb buszok nem fértek el a buszöbölben, az utat félig elállva vártak, míg az utasok fel- és leszálltak. Most több, mint 25 millió forintos önkormányzati beruházásból átépítik a két érintett buszmegállót, és a környező útszakasz is új aszfaltot kap. A buszöblök hosszabbak és teherbíróbbak lesznek.

Az út melletti nyílt árok megszűnik, zárt csapadékelvezető rendszert építenek helyette. Tervben van egy gyalogátkelőhely kialakítása is, amit a fényviszonyok javítása után festenek fel az utcában. A felújítási munkák idejére az Egerbakta felé tartó buszok ideiglenes megállóban, a Hatvanasezred úton állnak meg.

A beruházás várhatóan szeptember közepére készül el, addig az ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben.