Gyermekvédelmi konferencia

Egységes módszertani útmutatót adott ki nemrég a gyermekbántalmazás felismerésére és megszüntetésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, többek között ezt ismertették a Heves Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala által szervezett konferencián. A szakmai rendezvényen bemutatták a hivatal bűnmegelőzési jelentését is.

A gyerekvédelemben dolgozók, pedagógusok, ügyészek, háziorvosok, civil szervezetek, rendőrök számára megrendezett konferencia egyik témája az Emberi Erőforrások Minisztériumának egységes módszertani útmutatója volt, melyet nemrég adtak ki a gyermekbántalmazás felismerésére és megszüntetésére. Ez főképp arra mutat rá, hogy a gyermekvédelemben foglalkozó szakembereknek mi a teendőjük, ha gyermekbántalmazás gyanúja merül fel. A szakmai program másik témája a hivatal júniusban elkészített 2013-as bűnmegelőzési jelentésének megtárgyalása volt. Mentuszné dr. Terék Irén hivatalvezető ennek kapcsán elmondta: két dologra összpontosítottak ebben a jelentésben
Dr. Szajlai József vezető ügyész-helyettes a gyermek érdekét sértő és a család elleni bűncselekmények elkövetésével kapcsolatos tapasztalatokról számolt be előadásában.
A konferencia résztvevői előadásokat hallhattak ezen kívül többek között a járási gyámhivatalok feladatairól, a deviáns magatartások kezeléséről és a drogprevencióról is.