Talárrengeteg

Az Eszterházy Károly Főiskolán több, mint 1200 hallgató tett sikeres záróvizsgát, vagy szakmai vizsgát. A diplomaosztó ünnepséget a Líceum díszudvarán tartották. Közel 300 diáknak még hiányzik a sikeres nyelvvizsga, ők a tanulmányaik befejezését igazoló oklevelet kapták meg.

Sötétkék magiszter kalapok tömege jelezte az Eszterházy Károly Főiskola díszudvarán, hogy a friss diplomásokat köszöntik. A Bölcsészettudományi, illetve a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar oklevélátadó ünnepségén elsőként Liptai Kálmán rektor szólt a fiatalokhoz, felhívva a figyelmet a nagybetűs élet felelősségére és lehetőségeire. Kitüntetéseket, díjakat is átadtak a jeles alkalmon. A tanárképzés és neveléstudomány területén jeleskedőket megillető Somos Lajos-díjat Dr. Kis-Tóth Lajos intézetigazgató, főiskolai tanár vehette át. Több hallgató tudományos munkáját is díjjal ismerte el a főiskola Szenátusa, a Hallgató a hallgatóért díjat pedig olyan diákok vehették át, akik nem csak kiemelkedő tudományos munkát végeznek, de másokat is hatékonyan ösztönöztek erre. A példamutató tudományos teljesítményt nyújtó női hallgatók Minerva Agriensis – Nők a tudományért díjat vehettek át, a Roma tehetségekért díj pedig egy hallgatónak a kiemelkedő közösségi munkájáért járt. A végzősök visszaadták a város kulcsát, amit tanulmányaik kezdetekor, jelképesen kaptak meg. Habis László polgármester beszédében azt mondta, csak a kulcsot veszi át, az azzal járó tiszteletbeli egri polgár címeket nem, hiszen az Egerben töltött évek örökre a városhoz kötik a végzősöket. Az ünnepségen adták át az intézmény Egri Vitézlő Oskola számára felajánlott adományát is. Kétszázezer forinttal járulnak hozzá a hagyományőrző egyesület korábban, tűz által károsodott jelmezeinek pótlásához.
Az Eszterházy Károly Főiskolán több, mint 1200 hallgató tett sikeres záróvizsgát, vagy szakmai vizsgát, közülük közel ezren vehették át oklevelüket. Közel 300 diáknak még hiányzik a sikeres nyelvvizsga, ők a tanulmányaik befejezését igazoló oklevelet kapták meg.