Nyáron is üzemel a Gondozói Ház

A hajléktalanoknak nyáron is elérhetők a Kertész úti Gondozói Ház szolgáltatásai. Éjjeli menedéket ilyenkor kevesebben vesznek igénybe, de tisztálkodni, mosni nyáron is sokan betérnek. Az orvosi rendelő napi nyolc órában fogadja az arra rászorulókat.

Egerben megközelítőleg 130 hajléktalan ember él és bár nyáron kevesebben veszik igénybe a Kertész úti szállást, a Gondozói Ház egyéb szolgáltatásaira ilyenkor is van igény. Az orvosi rendelő naponta nyolc órán át fogadja az arra rászorultakat, de sokan járnak az intézménybe tisztálkodni, mosni is. Nyáron is vannak lakói a menedékhelynek, de a hajléktalanok többsége ilyenkor máshol keres szállást. Két-három fő él a városban, mások azonban inkább a külterületekre költöznek.

Varga István, a Gondozói Ház vezetője felhívja a figyelmet arra a tévhitre, ami szerint a hajléktalanok koldulnak. A hajlék nélküli emberek közül nyáron többen dolgoznak, igyekeznek igénybe venni a szezonális foglalkoztatási lehetőségeket. A koldusok és a hajléktalanok nem ugyanazok a személyek-emelte ki a szakember.