Apuka megőrző – Agria Foci Mozi

Négyévente, egy hónapra a labdarúgó világbajnokság számít az év legnézettebb sporteseményének szerte a világon. Így lesz ez most is a brazíliai vb miatt. Egerben csütörtöktől óriás kivetítőn követhetik nyomon a mérkőzéseket az érdeklődők. Az ország számos pontján van erre példa, most az egriek a bevásárlóközpont és a város együttműködésének köszönhetően egy 28 négyzetméteres ledfalon követhetik majd az eseményeket.

A bevásárlóközpont udvarán tartott tájékoztatón Habis László polgármester és Szőke István igazgató kiemelte, egy új közösségi tér alakul így ki – tréfásan szólva – egy „Apuka megőrző”, ahol a labdarúgást kedvelők együtt, közösen nézhetik meg a vb legtöbb mérkőzését. Nem zárják ki természetesen a gyerekeket és a hölgyeket sem, de azoknak is nyújt alternatívát a bevásárlóközpont, akik annyira nem lelkesednek a fociért – mondta az igazgató. Mint elhangzott, a mérkőzések nagy része délután hatkor, este kilenckor és éjfélkor kezdődnek. Utóbbit felveszik és másnap délután négytől levetítik.
A tervek szerint 1000-1500-an, a kiemelt meccseken akár 2000-en is élőben követhetik az Agria Foci Moziban az eseményeket. Készülnek sörpadokkal, működnek majd a teraszok, lesznek polifoam ülőpárnák is, de az sem baj, ha valaki a fűre, földre ül, esetleg saját ülőalkalmatosságot hoz. Azon a hét napon, amikor nem lesz mérkőzés, szintén szavazás alapján kertmoziként, a kiválasztott filmeket fognák vetíteni.