Fiú ifjúsági OB: ZF-Eger – RacioNet Honvéd 11-8

A vízilabda országos utánpótlás bajnokságok közül a fiúknál az ifjúsági korosztályban áll a legjobb helyen a ZF-Eger együttese. Az érem már biztos. Még két mérkőzésük van az egrieknek. Legutóbb a Honvédot verték hazai pályán három góllal.

Az ifjúsági csapatban játszók általában kettős játékengedéllyel az OB I/B-ben, vagy éppen a saját klubjukban – jelen esetben az Egernél – már az OB I-ben is játszanak mérkőzéseket és akkor ne feledkezzünk meg a korosztályos válogatottak hétközi összetartásáról és mérkőzéseiről. Ezek a fiúk komoly terhelést kapnak hétről hétre. Az ifjúsági bajnokságban három csapat, a KSI, az UVSE és a ZF-Eger kiemelkedik a mezőnyből, egymás közt fogják eldönteni a bajnoki sorrendet.
Az utolsó előtti fordulóban a ZF-Eger a Honvédot fogadta hazai pályán. Tóth Kálmán és Balázs Miklós csapata eddig háromszor mérkőzött meg a Honvéddal ebben a szezonban, mindhárom bajnokit az egriek nyerték. Most is ez történt. A félidő után a két egri gólvágó, a felnőttekkel bajnoki címet szerző Zalánki Gergő és az üzbég Kirill Rusztamov külön kis gólpárbaja el is döntötte a mérkőzést. 11-8-ra nyert az Eger.
Zalánki négy gólja mellett Rusztamov ötször volt eredményes. Rá még egy korábbi Ázsia Bajnokságon figyeltek fel. 2011-ben került Egerbe, idén már ő is bemutatkozott a felnőttek között és első meccsén gólt is szerzett az OB I-ben. Most is sokszor keresték a társak.
Még két meccs van hátra. Szerdán délután az FTC elleni elmaradt találkozót pótolják, utána szombaton Szentesen zárnak az egriek.
A végső helyezésről a vasárnapi UVSE – KSI mérkőzés dönt. Az lesz a 2013/14-es fiú ifjúsági bajnokság utolsó mérkőzése. Az Eger jelenleg a második.