3. Hoka-Eged-hegyi Terepfutás

Száznál több versenyzőre számítanak a 3. Hoka-Eged-hegyi Terepfutás szervezői. A június 1-i amatőr versenyen három távon, több korosztályi kategóriában lehet indulni. A legedzettebbek 28 kilométert futnak az Eger-Felsőtárkány-Várkút útvonalon.

Több kategóriában, hosszabb távokon állhatnak rajthoz idén a 3. Hoka-Eged-hegyi Terepfutás versenyzői. A június 1-i amatőr versenyre több, mint 100 terepfutót várnak. Szentesi József, a szervező Eged Futó Klub elnöke sajtótájékoztatón elmondta: a maratoni távokhoz igazítva idén 7 kilométert futnak a legrövidebb táv mezőnyének tagjai, az edzettebbek 14 kilométert, míg a profi terepfutók a 28 kilométeres, 1000 méternyi szintemelkedést tartalmazó pályán mérethetik meg magukat. Új kategóriákat is bevezettek, így például külön díjazzák majd a senior korú sportolókat.

Május 25-ig várják az előnevezéseket. Az eddigi jelentkezések alapján sokan jönnek majd a környező megyékből, sőt várhatóan külföldi induló is lesz. A verseny június 1-jén, a hosszútáv rajtjával kezdődik, a késleltetett indításnak köszönhetően pedig szinte egyszerre érnek majd célba a különböző kategóriák résztvevői.