Kalózok előre!

A Lehet Más a Politika a magáncélú fájlcsere legalizálását szeretné elérni – többek között ez is szerepel a párt uniós parlamenti választásokra készülő kulturális programjában. Mint a Music Hungary második napján elmondták, a most induló Cseh Tamás Program finanszírozásával szemben is fenntartásaik vannak.

A magáncélú fájlcserét legalizálni kellene, az ugyanis nem azonos a valódi üzleti kárt okozó tevékenységgel – állítja az LMP. Csarnó Ákos, egri önkormányzati képviselő azt mondta, az internethez kell alakítani a jogot, nem fordítva meghatározni a szabályozást.
Komlósi Csaba, az LMP szakszóvivője a Cseh Tamás Programmal kapcsolatban azt mondta, nem értik, hogy a 2005-ben indult PANKKK elnevezésű hasonló kezdeményezést miért kellett megszüntetni, ha most egy új indul. Ráadásul tisztázatlan finanszírozási keretek között. A politikus azt a kérdést is feltette, a Nemzeti Kulturális Alap hétfőn lemondott alelnöke, L. Simon László milyen alapon ígér 100 millió forint plusz támogatást a programban, amikor ehhez már formálisan nincs köze. Komlósi kiemelte, a programra az NKA 400 millió forintot fordít az idén, míg az üres adathordozók jogdíjából 1,2 milliárd folyik be hozzá, azaz a bevételnek csupán egyharmada jut a könnyűzenére.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMusic Hungary
Következő cikkYbl-emlékév