Egyre népszerűbb Eger

Egerben folyamatosan nő a bevallott vendégéjszakák száma és ezzel együtt az idegenforgalmi adóból származó önkormányzati bevétel is. A Polgármesteri Hivatal Adó Irodájának összesítése szerint a 2014-es esztendő első három hónapjában az idegenforgalmi mutatók túlszárnyalták az előző három év adatait.

Mind a bevallott vendégéjszakák száma, mind az adóköteles vendégéjszakák száma, ezzel együtt a
beszedett adóösszegek is azt mutatják, hogy Eger egyre keresettebb idegenforgalmi célponttá válik.
Az év első három hónapjából különösen januárban szembeötlő a változás. Ebben a hónapban több mint 5000-rel nőtt a vendégéjszakák száma, míg a február 4000-rel lett több. A március már közel azonos, de még így is közel 2000 éjszakával több, mint 2013-ban. Ezek az adatok különösen pozitívnak mondhatók már csak azért is, mert a történelmi belvárost megújító, nagy beruházási program kellős közepén tartunk, illetve ezzel párhuzamosan a várban is folynak az építkezéssel, korlátozásokkal járó turisztikai fejlesztések. Ezzel együtt – vagy éppen ezért is – nagyon sokan,
egyre többen kíváncsiak Egerre. A város a saját kommunikációban tudatosan nagy hangsúlyt fektet
a megújuló Eger gondolatára. Az a cél, hogy akik most ellátogatnak a városba, bizonyosan visszatérjenek majd, hogy megnézzék, miként újult meg Eger belvárosa, valamint remélhetőleg kíváncsiak lesznek arra is, milyen új attrakciókat nyújt számukra a megújult egri vár – olvasható a város közleményében.