Másságról egymás között

Fiataloknak, elsősorban főiskolai hallgatóknak tartott előadássorozatit Egerben az Egyenlő Bánásmód Hatóság. Másságról, diszkriminációról kérdezhettek a fiatalok, ezen túl a hatóság munkájába is betekintést nyertek.

„Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!” – ezzel a címmel szervezett Egerben egyetemi workshopot az Egyenlő Bánásmód Hatóság. Az előadók az ország több pontján hívják fel a figyelmet a negatív megkülönböztetés veszélyeire. Eger volt az országjárás tizennegyedik állomása. A cél itt is a hatóság munkájának megismerése volt.
A hatóság tavaly hatszáz esetben indított eljárást negatív megkülönböztetés miatt, összesen 21 esetben meg is állapították a jogsértést. A vidéki egyenlő bánásmód hálózata öt éve jött létre, egyre többen fordulnak a helyi szakemberekhez is, a legkülönbözőbb problémákkal.
Legtöbbször egyébként a foglalkoztatás, az oktatás, szociális és egészségügyi ellátás területén tapasztalható diszkrimináció – mondták el a szakemberek Egerben. A fiatalok megszólításával azt szeretnék elérni, hogy egy toleránsabb következő generáció alkossa a jövő társadalmát.